Celebrem 75 anys de vida (Parròquia El Bon Pastor)

Des de la Vigília Pascual fins al diumenge 20 de juny estem celebrant a la parròquia del Bon Pastor el nostre 75 aniversari.

Amb els diversos actes que hem programat pretenem recuperar la memòria històrica als membres actuals de la parròquia i al nostre barri.

Les tres exposicions fotogràfiques, la taula rodona sobre el paper de la parròquia en el barri, la presentació d’un llibre sobre aquesta història… han volgut ajudar-nos a fer-ho.

Hem volgut també fer participar als infants de les Escoles del barri, fent un concurs de dibuix i redacció sobre com veuen la parròquia. El resultat ha estat molt creatiu i simpàtic. La celebració final, que serà el diumenge 20, a les 12 hores, serà la cloenda, presidida pel Sr. Cardenal, seguida per una ballada de sardanes i un dinar popular.

Però tota aquesta part celebrativa i festiva, hem volgut complementar-la amb dues altres dimensions de la vida cristiana i de comunitat cristiana: l’aprofundiment en la fe i la dimensió caritativa o fraternal. Per això, a l’Advent, vam proposar una experiència d’exercicis espirituals en la vida diària, seguint la metodologia de Sant Ignasi. Ho vam oferir a tothom que volgués, i durant 5 mesos, un grup de persones de diferents edats han fet aquesta experiència, molt ben valorada. Pel que fa a la dimensió caritativa, hem volgut potenciar un fons de solidaritat, que funciona amb el sistema de micro-crédits, per ajudar a persones del barri, de manera digna i responsable. Aquesta experiència l’hem batejada amb el nom de El Pot de Sarepta-Bon Pastor, seguint la idea del text bíblic (1Re 17,7-16).

Encara estem en plena celebració, però la valoració va sent molt positiva. Voldríem que fos una ocasió per potenciar algunes iniciatives i endegar altres amb l’aportació de la gent que actualment participa i d’altres de nous que vulguin sumar-s’hi. Creiem que està sent una bona ocasió per prendre consciència del nostre paper al barri, seguint aquella imatge evangèlica del llevat dins la pasta, que lògicament inclou la consciència de que no sempre ho hem estat ni ho som, tal i com se’ns demana; per tant voldríem acollir les crides de conversió que anem descobrint.

Tot amb tot, l’experiència  celebrativa amb to festiu, participatiu i popular està siguent un to que ens és signe d’identitat a la parròquia. I per molts anys!!!

Escribir comentario

Comentarios: 0