La ACAT a l’Arxiprestat (ACAT)

La ACAT (Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura), fundada a França per dues dones protestants i establerta actualment a trenta països, és una organització internacional no governamental i ecumènica que reuneix cristians de totes les confessions, per lluitar per l’abolició de la tortura i de la pena capital

 

L’Arxiprestat de Sant Andreu es va adherir com a soci de la ACAT al desembre de 2008.

 

Com actua la ACAT?

-          Informa i denuncia a través de xerrades, debats, intervencions en mitjans de comunicació, en diaris i revistes i amb el seu propi butlletí.

-          Dóna suport a les víctimes mitjançant crides urgents adreçades als governs i a les seves ambaixades a l’Estat espanyol.

-          Col·labora amb altres organitzacions que lluiten pels drets humans dins i fora de l’Estat.

-          Prega pels torturats, pels torturadors i pels seus respectius familiars.

 

El Grup ACAT arxiprestal està format per set persones, una de cadascuna de les sis parròquies de l’Arxiprestat i la coordinadora: Gemma Figueras.

Les accions que ens proposem dur a terme son:

-          La preparació de una pregària arxiprestal anual, a celebrar cada any en una parròquia diferent. La d’aquest any va tenir lloc el 26 de març a Sant Pacià.

-          Informació a les parròquies, amb la lectura de un manifest unitari, el dia del perdó en el temps de Quaresma.

-          Repartiment a les parròquies dels fulls de crides urgents, i de les cartes de rebuig adreçades als primers ministres i als ambaixadors dels països on se’ns proposen les crides urgents.

 

Recordem la darrera crida urgent, que encara podeu contestar, ens proposava protestar davant els representants del govern de Nigèria pel risc d’execució de 300 condemnats a mort. Per tal de fer lloc a les presons, els governadors dels 36 estats federats de Nigèria es van posar d’acord, el dimarts 20 d’abril del 2010, per a fer executar 300 condemnats a mort.

 

Properes accions:

Pel dia 26 de juny, amb motiu del “Dia internacional de suport a les víctimes de la tortura” està convocat un acte públic a la Plaça Sant Jaume per fer manifest el rebuig a tota mena de tortura, a la pena de mort i a la vulneració dels Drets Humans en el món.

Escribir comentario

Comentarios: 0